Reacties


Ik heb je levenskunstspel en gebruik de kaarten best vaak. Ik vind je tekeningen echt prachtig en aansprekend.

- Wendy Smit

Ik wil je nog even vertellen, dat ik een paar jaar geleden het levenskunstspel van een vriendin heb gekregen voor mezelf. Ik trek regelmatig een kaartje en steeds is het een kaartje wat me op dat moment verder helpt!! Het slaat altijd op de fase waar ik op dat moment inzit en het geeft me een richting waar ik weer mee verder kan. Helder, niet belerend, nooit wijzend met het vingertje, liefdevol en openend. Het is ook heel leuk om te doen met kinderen. Met mijn 2 nichtjes in de leeftijd van 8 en 12 jr. Voor de ene zijn de tekeningen een inspiratie, voor de andere de vragen. Die zijn nog zo heerlijk bij hun gevoel. Ik heb al vaker op het punt gestaan om de kaartjes ook weer als cadeautje door te geven. Nu is dat er dus eindelijk van gekomen. Dank voor het mooie product.

- Mirjam Faasen

Tijdens een workshop 'Levenskunst' trek ik de kaart 'Verbinden' uit het Levenskunstspel.
Als vragen krijg ik mee: Wanneer voel jij je met iemand verbonden? Waarin ben jij een verbindende factor? Wat doe je om je te verbinden met anderen? Mijn buurvrouw treft de kaart 'Licht op je pad': Wat is er licht op je pad? Hoe wordt jouw pad verlicht? Wiens pad verlicht jij? En zo trekken de prachtigste thema's aan onze groep voorbij: ademloos kijken, lichtvoetig, verstilling, opvrolijken........alle onderwerpen zijn voorzien van drie bijbehorende vragen.Op een bijzondere wijze komen we al snel op de diepere lagen van ontmoeting. Met onszelf en met elkaar. De 52 kaarten van het Levenskunstspel zijn voorzien van een prachtig beeldhaiku en kun je gebruiken in uiteenlopende situaties. Bijvoorbeeld bij coaching, om het ijs te breken in een nieuwe groep, in teambesprekingen, vergaderingen en, zoals ik zelf onlangs ondervond, bij het 'vlot trekken' van vastgelopen verhoudingen. Een aanrader. (MG)

Het levenskunstspel als Ochtendritueel. Het trekken van een levenskunstkaart is een ankerpunt aan het begin van de dag. De kaartenstapel met de getrokken kaarten leggen we op ons aandachtstafeltje. Gedurende de dag nemen we het thema en de vragen met ons mee. Tussendoor hebben we het er samen over en anders komt het ter sprake op het moment dat we opnieuw aan het ontbijt zitten.
Het Levenskunstspel maakt ons leven lichter en vrolijker. Tegelijkertijd verdiept het onze band met onszelf en met elkaar. De kaarten nodigen uit om ons voor onszelf en voor elkaar te openen en met elkaar te delen wat er speelt en in ons leeft. Spelenderwijs leren we het leven te nemen zoals het komt en te relativeren, wat zich voordoet. Het draagt ertoe bij dat we er zijn voor elkaar, terwijl we elkaar in onze waarde laten en ieder onze eigen ontwikkelingsweg bewandelen.
- Çita Lampers
Bij de Klompenhoeve in Egmond ad Hoef heb ik je spel gekocht. Vanavond hebben we het met een groepje van 5 mensen gebruikt om elkaar beter te leren kennen. Wij maken deel uit van de patiëntenvereniging Aurum i.o. te Zoetermeer. Een aantal van ons wilde wat 'dieper' gaan. Wat hebben we genoten van jouw kaarten! Wat een inspirerend spel heb je gemaakt. We waren allemaal heel erg enthousiast. Zo enthousiast dat we de volgende keer met jouw kaarten verder zullen gaan. Je set kaarten is echt een cadeau voor deze wereld. Dank je wel!                                  - Lydian Visser (voorzitter)

 Vandaag heb ik het spel, met de kaarten ontvangen. Wat zijn ze mooi. Dat alleen al geeft me blijdschap. Ik kon het natuurlijk niet laten om direct naar de kaarten van het spel te gaan kijken. Daar werd ik gelijk blij van. Dank je wel. Ik weet nu al dat het mijn te koesteren kaartjes zullen zijn. Ook om nog eens weg te geven. Wat me opviel is de kleurigheid van de kaartjes, en de thema's/woorden die je gebruikt. Je gebruikt woorden die ik nog niet tegen gekomen ben en veel tederheid en medeleven en compassie vertegenwoordigen. Ze zeggen mij heel veel over jou en je gedrevenheid en je eigen tederheid. Bv dat je het woord "lef" gebruikt waar anderen "moed" zouden kiezen. "lef" is veel persoonlijker, komt dieper binnen. Of "ik mis je", "een tere snaar raken", "de ommekeer", "verzoenen" en "zorg dragen" of "gillend gek", "het licht opvatten", "je gedachten zijn vrij. En zo zijn er nog een heel stel anderen die me nu al diep geraakt hebben. En de vragen die je stelt zijn ook heerlijke spiegels. Ik heb echt veel zin om te beginnen. Mijzelf kennende zullen het zowel woorden als gevoels tekeningetjes worden. Je schrijft "intens leven vraagt lef om kleur te bekennen om jezelf te zijn", ik ben het hardgrondig met je eens. Bezig blijven, ondanks/dankzij alles wat er gebeurd. Stappen blijven zetten. Ik ben blij met deze stap. Dank je wel.

- Jacqueline Nieland