Boeken

Troostboekje

Aandenken en Troostboekje. In het boekje staan prachtige beeldhaiku's - tekeningen uit één lijn - gecombineerd met een haiku - een drieregelig gedichtje. Dit is een boekje met woorden van troost, voor momenten van verlies waar woorden tekort schieten.

Caroline Dekker over het boekje: 'De kunst van Anky Floris is zo mooi subtiel en draagt een warmte in zich, dat het zich bij uitstek leent voor een boekje van troost.'

Twee haiku uit het boekje:

ik ben verbonden met jou
over de dood heen
ragfijne draden

we laten je gaan 
in het licht van de liefde 
daar ben je weer thuis

Prijs 10,-


Een relatie om van te smullen

Je hebt je vast wel eens afgevraagd hoe mensen het voor elkaar krijgen om een liefdevolle, levendige relatie met elkaar te hebben én te houden …

Hoe kan je relatie een bron van vreugde voor je zijn? Hoe kun je uit de impasse van relatieproblemen komen? Hoe voed je de liefde?

Geïnspireerd door deze vragen besloot Anky Floris om het geheim te ontdekken van liefdevolle relaties. Ze wilde het niet van psychologen of therapeuten horen, maar van ervaringsdeskundigen. Daarom interviewde ze 10 stellen uit verschillende landen, die naar hun zeggen gelukkig getrouwd zijn, om zo hun relatieverhaal zichtbaar te maken. Dit resulteerde in het boek Een relatie om van te smullen
Door de hartverwarmende gesprekken geeft het boek hoop, moed, vertrouwen en inspiratie aan stellen- of ze nu net getrouwd zijn of al jaren samenzijn. Het gaat er niet om dat je een relatie volhoudt, maar dat je er beiden in gedijt… en gelukkig bent.

Anky heeft als verrassend accent aan iedereen gevraagd om hun relatie te vergelijken met een gerecht. Dit blijkt een treffende vraag te zijn: het is interessant met welke gerechten een relatie vergeleken wordt: bv met stoofpeertjes in port of met Engels ontbijt...

Prijs 10,-

Op vleugels gedragen

De haiku gedichtjes gecombineerd met de beeldtaal in 'Op vleugels gedragen' is zo mooi dat het bij veel mensen een snaar in hun hart zal raken.

Door dit boekje kun je je op vleugels gedragen voelen.

Het boekje bevat beeldhaiku's - een tekening uit één lijn - gecombineerd met een haiku - een klein drieregelig gedichtje.

Twee haiku uit het boekje:

je intuïtie
is je diepere weten
als een antenne

door de duisternis
in mezelf te verlichten
krijg ik meer inzicht

Prijs 10,-

Kleur-schrijfboek

'Maak je leven kleurrijk!' is een inspirerend kleur - schrijfboek met tekeningen uit één lijn en verassende schrijftips.

Er staan 12 Beeldhaiku in die je kunt inkleuren. En waarbij je schrijvend stil kunt staan bij wat het thema voor je betekent.

Van kleuren gaat een rustgevende, meditatieve werking uit. Het nodigt je uit om je al kleurend met het thema van de beeldhaiku te verbinden.

Hoe het werkt                                                     Als je behoefte hebt om je te verbinden met het thema Gelukkig zijn, neem dan de tijd om dit al kleurend in je op te nemen. Laat de helende werking ervan in je hart stromen. Zo verinnerlijk je Gelukkig zijn… Vanuit je hart leven… Een teken van licht… Dankbaar zijn… Je droom volgen en welk thema je ook maar uitkiest om te gaan inkleuren.

Naast de beeldhaiku staat een haiku-gedichtje en een aantal inspirerende schrijftips.

Prijs 10,- (tijdelijk uitverkocht)

Op dit moment is het kleurboek uitverkocht. Je kunt het wel reserveren door dat bij 'opmerkingen' op het bestelformulier aan te geven.