Agenda

Kerstavond met Simone Awhina en Anky Floris
Dinsdag, 24 December 2019, 20:00 - 22:30
Hits : 378

Kerstavond met Simone Awhina en Anky Floris op 24 december in de Doopsgezinde kerk in Alkmaar

Zangeres Simone Awhina en ik - Anky Floris - nemen je mee op een innerlijke beleving om op deze bijzondere avond in contact te kunnen komen met het ware kerstgevoel.

Op kerstavond 24 december 2019 vindt er in ‘Aan de Koningsweg’ (in de Doopsgezinde Kerk) een bijzondere samenkomst plaats. Geen traditionele kerst-zangavond, maar een avond met inspirerende songs uit diverse culturen en talen waaronder Hebreeuws, Sanskriet, Latijn en Engels.

Kaarten te koop via de Doopsgezinde kerk

Verstillen, verbinden, ontmoeten. Een ontroerend lied, een gedicht dat raakt, een pakkende tekst die de essentie van kerst weergeeft; eenheid, licht, liefde… Liefde voorbij het menselijke, liefde in de diepste zin van het woord.

De pure, zielroerende zang van Simone Awhina verbonden met teksten en gedichten, voorgedragen door Anky Floris en de ruimte om mee te kunnen zingen, zorgen voor het warme kerstgevoel. Simone wordt muzikaal ondersteund door de pianist Maarten Helsloot en violiste Saskia Peters, concertmeester van het Ricciotti Ensemble.

“Tot tranen geroerd”

“Dank voor de prachtige energie, de stroom van het hart, zo puur, zo zuiver, zo fijn.”

Simone Awhina is geboren in 1971 in Wormerveer, getrouwd met Yme Bosgra en woont in Heiloo. Zij is zangeres, inspirator en auteur van het succesvolle boek Ik ga op reis en laat achter.

Zingeving loopt als een rode draad door het leven van Simone. Intense levenservaringen hebben haar uitgenodigd om de weg naar binnen te maken. Om te ontdekken wat echt belangrijk is en contact met haar bron te ervaren. Zo kan zij een kanaal van licht en liefde zijn en haar warme, pure stem en klanken raken je diep in de ziel. Het ontroert en verstilt. Happinez noemde het een healingvoice. Bezoekers zeggen dat haar stem door engelen wordt gedragen.
Simone heeft wereldwijd concerten en workshops gegeven en optredens verzorgd. Zij heeft bij top Amerikaanse zangpedagogen Bill Riley, Billy Purnell & Seth Riggs gestudeerd en verdiept zich nu in de Lichtenbergermethode bij Ingrid Voermans. Verder heeft zij zich ontwikkeld in het werken met klank als instrument tot welzijn, qigong en andere vormen van energiewerk. Simone geeft klank- & verstillende concerten, workshops, meditaties en retraites. Meer informatie: www.simoneawhina.com

 

Anky Floris (1956) is getrouwd, heeft vier kinderen en 6 kleinkinderen. Ze woont in Heerhugowaard. Anky is natuurgids en kunstenares. Haar achtergrond is: verpleegkundige, communicatietrainer en schrijfster. Zij begeleidt bezinningsdagen – zoals een Jaargroep: Meebewegen met de seizoenen  - en retraites in het Liobaklooster in Egmond. Verder verzorgt zij maandelijks voor de Adelbertus Abdij ‘Stilte wandelingen’ in de duinen van Egmond. En creëert zij ‘levens-kunst en meeleef-kunst’ in de vorm van ‘beeldhaiku’. Beeldhaiku zijn intuïtieve tekeningen uit één lijn, die door hun eenvoud een grote zeggingskracht hebben. Voor mensen die naar handvatten zoeken om op een inspirerende manier hun dagboek te schrijven, ontwikkelde zij een onlinecursus ‘Schrijf je eigen Levenskunstdagboek’. Van haar hand verscheen ook het inspirerende ‘levenskunstspel’, bestaande uit 52 kaarten met daarbij een thema en drie verdiepende vragen.  

“Enthousiasme, bewogenheid en zachtheid zijn woorden waarin ik me thuis voel. Mensen inspireren is wat ik graag doe.” Anky Floris

Locatie Doopsgezinde kerk in Alkmaar